Hurinan takana

Home / Hurinan takana

Kun tekee käsitöitä pääasiassa kierrätetyistä materiaaleista, on joka paikka täynnä. Eri tapahtumiin lähteminen on varsinaista auton ahtamista ja työhuone pursuaa tavaraa.

Synnyin sananmukaisesti peukalo keskellä kämmentä. Vihasin koulukäsitöitä, enkä jaksanut syventyä kirjonnan saloihin. Yritin kyllä tehdä itselleni mekkoa huonolla menestyksellä ja villasukkaa sain kudottua kantapäähän asti.

Kaikki muuttui, kun aloin opiskella Vanajaveden Opiston taiteen perusopetuksessa käsitöitä. Lopulta innostuin matkasta niin, että jatkoin opiskelua vielä syventävissä opinnoissa. Jos jotakin, opin käsitöistä noiden vuosien aikana ainakin sen, että loppujen lopuksi kaikki on mahdollista. Raja-aidat ovat ihmisen itsensä kehittelemiä hidasteita.

Oman toiminimen perustin vuonna 2012, kun aloin myydä tuotteita Bellapuodissa. Samalla aloin kiertää eri tapahtumissa myymässä entistä enemmän.

Kanavatöitä ja gobeliineja

Hurina designin johtoajatus on ollut aina kierrättäminen ja vanhojen käsitöiden kunnioittaminen.

Jo vuosia olen tehnyt tuotteita kanavatöistä ja nyt mukaan ovat tulleet myös erilaiset gobeliinit. Vaikka kravateista onkin valmistunut viime vuosina vähän vähemmän tuotteita, ei niitä ole kokonaan unohdettu.

Kaikki uusi kiinnostaa ja haastaa tekijää. Ilman haasteita ei Hurina design olisi varmaankaan yhtä elinvoimainen kuin mitä se todellisuudessa on.

Uskotaan yhdessä tarinoihin ja nostalgiaan.